elado-haz-miskolc.hu

Ha Ön eladó házat vagy lakást keres Miskolcon és környékén, akkor jó helyen jár...

Ingatlankeresés

Elhelyezkedése :
0 a talált ingatlanok száma

elado-haz-miskolc.hu logo1

Telefonszámunk:

 

Mobiltelefonján,

tabletjén is 

megtekintheti a kínálatunkat.

Weboldalunk címe:

elado-haz-miskolc.hu qr nevjegy

 

 

 

Karrierlehetőséget kínálunk!

Ha szeretne jól keresni akkor kattintson

 

 

 

 

További információk itt.

Hasznos információk a lakást, házat, üzlethelyiséget bérbeadók és az azt bérbe vevők részére 1. rész

 

Az ingatlanpiacon az ingaltan eladáson az eladó házak, eladó lakások tulajdonosai Miskolcon és környékén is gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy a lakást, házat már eladták, ugyanakkor még nem találtak olyan miskolci eladó ingalant, amelybe szívesen beköltöznének. Ilyen esetekben az albérlet szokott felmerülni, mint megoldás az átmeneti lakásproblémára.

Kiadó lakásokat, házakat Miskolcon nagy számban keresnek továbbá a Miskolci Egyetem hallgatói, azok a munásbrigádok, akik átmenetileg dolgoznak Miskolcon illetve agglomerációjában, de egyre nagyobb az érdeklődés a kiadó lakásokra (albélretekre) az ide települő cégek felső és középvezetői részéről is.

Az elkövetkezendő cikksorozatunkban nekik, illetve a bérbeadók részére szeretnénk olyan hasznos információkat átadni, amellyel megelőzhetőek a legkülönfélébb nézeteltérések.

 

Kényes kérdésként szokott felmerülni egy egy albérlet kiadása kapcsán, hogy melyek azok a kérdéskörök, amelyeket a bérleti szerződésben tisztázni kell.

Alapvetően meg kell adni a felek személyes adatait, cégek esetében a cégadatokat is, vagyis a szerződés alanyait.

A bérleti szerződésben meg kell adni a szerződés tárgyát, vagyis az ingatlan paramétereit. A félreértések elkerülése érdekében a földrajzi elhelyezkedésen túl megadhatjuk a bérlemény helyrajzi számát is.

A bérleti szerződésben rögzítésre kerül az ellenérték, vagyis az az összeg, amelyért cserébe a bérbeadó átengedi a bérlő részére az ingatlan használatot.

Nem árt utánanézni, hogy a bérbeadó jogosult e az ingatlan bérbeadására. Alapvetően ezzel a joggal a tulajdonos illetve a haszonélvező élhet.

A bérleti szerződés az ingatlan bérbevételén túl gyakran ingóságok bérbeadásával is párosulhat, például egy beendezett lakás, ahol a berendezési tárgyak (mosógép, tv, gáztűzhely, bútor, stb.) használatára is kiterjednek. Az ilyen esetekben a pontos elszámolás érdekében célszerű bérleményleltárt készíteni, amely tartalmazza az ingóság megnevezését, állapotát, értékét.

A szavatosság kérdéskörére is kitérve tudni kell, hogy a bérbeadónak szavatossági kötelezettsége áll fenn a bérleti szerződés időtartama alatt, amely az ingatlanbérletek esetében a ház, lakás használható állapotát jelenti, a szerződés időtartama alatt. A bérbeadónak azt is szavatolni kell, hogy a bérelt dologra más személynek ne legyen olyan joga, mely a bérlőt a használatban korlátozza.

A bérbeadó ellenőrzési joga és lehetősége

Az ingatlant bérbe adót megilleti az ellenőrzés joga, amelyet úgy köteles gyakorolni, hogy a bérlőt szükségtelenül ne zavarja.

Amennyiben a bérbeadó az ellenőrzése során rendeltetés ellenes használatot tapasztal, vagy szerződésellenes módon használja a bérlő a bérleményt, akkor követelheti ennek megszüntetését, valamint az ezekből eredő kárának megtérítését. Abban az esetben, ha a bélreményt veszélyezteti a bérlő magatartása, a bérleti szerződést akár azonnali hatállyal is felmondhatja, kártérítési igénye mellett.

 

(folytatjuk)